tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kierrätysmateriaaleista skräpättyä

Heisan!

Taika-lehdestä ilmestyi juuri uusi kierrätysteemainen numero. Minun palstaltani voit katsoa, kuinka kirpparilta ostettu mekko pitseineen taipuu oivaksi materiaaliksi askartelijan käsissä.

Lehdestä löytyvien töiden lisäksi käytin mekon materiaaleja myös skräppäyksessä koristeina. Tein taulun valmiille canvaspohjalle ja kokoa työllä on noin 20cm x 20cm. Kuvasin canvaksen teon kaikkine työvaiheineen.
Aloitin pohjan työstön levittämällä kohopastaa sabluunan läpi pohjalle tuomaan tekstuuria pohjaan.


Kun kohopasta on kunnolla kuivahtanut, värjäsin pohjan käyttämällä PanPastels-kuivapastelleja. Kiinnitin värityksen lopuksi fiksatiivilla.


Kun tausta on valmis, asettelen kerroksiksi kuviopaperin ja vanhan kirjansivun paloja. Mallailen kerroksia välillä miltä ne näyttävät kuvan alla.


Paperikerrosten väliin lisään myös mekosta talteenotettuja pitsinpaloja. Lopuksi kiinnitän kuvan kohotarrapaloilla.


Seuraavaksi asettelen koristerykelmät. Tähän voi käyttää lähes kaikkea "roskaa". Omassa työssäni pääosassa ovat tälläkertaa kukkaset ja puupahvikuviot. Seasta löytyy myös nappeja ja vanha lamppu. Tein mekon kankaasta myös erikokoisia päällystettyjä nappeja, joita kuvioin ensin kangasmaalilla. 

Koristeiden värimaailmalla ei tässä vaiheessa ole merkitystä, vaan kiinnitä huomio pintojen rakenteeseen.

Kiinnitykseen kannattaa käyttää pitävää liimaa, varsinkin painavimpien metalliosien kiinnitykseen. Itse käytin liimana paksua Gel mediumia. Kun liimaus on valmis, työn kannattaa antaa rauhassa kuivua.


Seuraavaksi koristerykelmät käsitellään valkoisella gessolla. Värimaailma tasaantuu ja pintojen rakenne hyppää paremmin esiin. Itse levitän gessoa paikoin ohuemmin tai en laisinkaan ja paikoin paksummin. 


Kun työ on gessottu, lisään koristerykelmiin väriä mustesuihkein. Värjäämisen ajaksi kuva kannattaa suojata roiskeilta. Suihkuttelen haluamiani sävyjä kerroksittain välillä kuivaten, kunnes olen tyytyväinen.

Kun koristeen on värjätty, viimeistelen vielä työn. Levitän reunoihin ja muutamiin koristeisiin hieman kultaista vahaa, Inkagoldia. Lisään reunoihin myös leimailuja leimasimella sekä kuplamuovin palalla, johon olen levittänyt hieman gessoa. Lopuksi lisäilen vielä muutamia helmenpuolikkaita ja työ onkin sitten valmis.

Tässä vielä muutama yksityiskohtaisempi kuva valmiista työstä.


Kaisa

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis työ, kiitos myös vaihekuvista, kiva nähdä mitä oot tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Sometimes it is something simple you could have done yourself, but you took it to the mechanic down the road and it cost you
  a fair amount of money. The patented design features found in it extends battery life, ranking them among the most dependable batteries ever built, no matter what climate
  you live in. Jump in and let us take you for the limo ride of your
  life.

  Also visit my web blog ... performance auto thule x-cargo car top
  carrier reviews (http://member.streetmoneydvdmagazine.com/)

  VastaaPoista
 3. Upea työ, ihanat sävyt ja kivan tasapainoinen! Tykkään kun on jätetty myös tyhjää, eli ettei koko taulupohjaa ole tehty ihan täyteen, pääsee taustatekstuuri oikeuksiinsa.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!